Ichtus Hasselt

Christelijke studentenvereniging

Visie en geloofsbasis

Visie

Ichtus Hasselt is een christelijke studentenvereniging door en voor studenten. We willen ons richten op gelovige en naar geloof zoekende studenten in Hasselt en Diepenbeek. Door wekelijks samen te komen voor verschillende activiteiten, zoals Bijbelstudies, lezingen, ontspanningsactiviteiten etc, willen we studenten de kans geven om buiten hun woonomgeving in contact te komen met andere christenleeftijdsgenoten en zo samen te groeien in geloof, zowel op persoonlijk vlak als in groep. Dit doel willen we bekomen door samen ons hoofd te buigen over bepaalde Bijbelgedeeltes en daar rond in interactie te treden met elkaar en onze persoonlijke meningen te delen. Hiervoor is er als vanzelfsprekend het nodige respect nodig, naastenliefde en openheid over ons geloofsleven.

De naam Ichtus gaat terug naar het Grieks en staat voor:

I Ἰησοῦς Jezus
CH Χριστός Christus
T Θεοῦ God
U Υἱός Zoon
S Σωτήρ Redder

 

Hieruit volgt dus dat wij Jezus Christus, Zoon van God, onze Verlosser willen volgen. Zo willen we alles wat we doen, doen tot Eer van Hem, gezien Hij Heer is van ons leven. Verder delen we de geloofsbasis van IFES Internationaal. Deze kunt u onderaan deze pagina vinden of op hun website.

Naast het bijwonen van de studies en andere activiteiten is er de mogelijkheid om jezelf te ontplooien door bijvoorbeeld een Bijbelstudie te geven of een gebedsavond te leiden. Ook kun je in contact komen met christenen over heel Vlaanderen, gezien Ichtus Hasselt een deel is van de overkoepelende organisatie Ichtus Vlaanderen, dewelke regelmatig activiteiten en weekends organiseert, waar studenten van over heel Vlaanderen aan deelnemen.

Naast het groeien in eigen geloof, vinden we het ook belangrijk om andere, misschien niet gelovige, studenten op de hoogte te brengen van het goede nieuws dat Jezus Christus zijn leven gaf, zodat iedere mens gered kon worden (Johannes 3:16) en op die manier willen we ambassadeurs zijn van Jezus (2 Korintiërs 5:20).

Geloofsbasis

We geloven:

 • De eenheid van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest, in God.
 • De soevereiniteit van God in schepping, openbaring, verlossing en laatste oordeel.
 • De goddelijke inspiratie en volkomen betrouwbaarheid van de Heilige Schrift, zoals zij oorspronkelijk aan ons gegeven is, en het gezag ervan in alle zaken van geloof en gedrag.
 • De totale zondigheid en schuld van alle mensen sinds de zondeval, waardoor zij aan Gods toorn en veroordeling onderwerpen zijn.
 • Verlossing van de schuld, straf, heerschappij en smet van de zonde, alleen door het plaatsvervangend sterven van Jezus Christus, de mensgeworden Zoon van God.
 • De lichamelijke opstanding van de Heer Jezus Christus uit de doden en zijn Hemelvaart naar de rechterhand van de Vader.
 • De aanwezigheid en de kracht van de Heilige Geest in het werk van de wedergeboorte.
 • De rechtvaardiging van de zondaar door de genade van God, door het geloof alleen.
 • De inwoning en het werk van de Heilige Geest in de gelovige.
 • De ene universele gemeente, die het lichaam van Christus is, en waartoe alle ware gelovigen behoren.
 • De verwachting van de persoonlijke terugkeer van onze Heer Jezus Christus.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.