Ichtus Hasselt

Christelijke studentenvereniging

Nieuwsbrief februari 2017

Een reactie plaatsen

Voila, hier zijn we weer met een nieuwe nieuwsbrief, weer helemaal up to date. Ik kan je alvast zeggen dat ichtus Hasselt genoten heeft van dit afgelopen half jaar. We zijn gezegend geweest door de opkomst van nieuwe leden in onze groep die allemaal stuk voor stuk een meerwaarde zijn binnen de groep.

Eind september van 2016 gaven we de aftrap van ichtus Hasselt. Ook gingen we samen als ichtusgroep naar de gekende student take off in Hasselt. Met een vier- of vijftal begaven we ons naar daar en hadden een leuke tijd. We maakten een ontspannen begin van een nieuw schooljaar.

Met de stuurgroep van ichtus probeerden we een programma voor het komende half jaar uit te stippelen waarin het evenwicht tussen ontspanning en studie zeker aanwezig zou zijn. Dus op die manier wisselden we deze twee dingen af.

Al heel snel in het jaar konden we genieten van het startweekend van ichtus Vlaanderen. Dit weekend was bedoeld voor al de leden van ichtus Vlaanderen. Hier werd het jaarthema ‘Alles is relatie(f)’ behandeld. Het weekend werd zeer goed ingevuld door ontspannende, maar ook zinvolle activiteiten. We genoten van een leuk kennismakingsspel, een zelfgemaakte escape room, een boeiende film en natuurlijk van elkaars gezelschap. We doken ook samen in het Woord en wisselden onze meningen en ideeën met elkaar. Het was erg fijn om je verbonden te voelen met studenten uit andere ichtusgroepen. Vele mensen hebben het weekend als iets heel fijn en boeiend ervaren. Ook al nam het voor sommigen veel tijd weg die kon gespendeerd worden aan schoolse taken, toch was het zeker de moeite.

Hierna volgde er nog een gebedsavond. Deze avond is zeer mooi ingevuld geweest. Als ichtusgroep hebben we een muur in ons lokaal mogen weten opfleuren met individuele dankpunten. Ons streefdoel is 1000 dankpunten naar aanleiding van het lied ‘Tienduizend redenen’. Het is de bedoeling dat de muur helemaal volgeraakt met gebedspunten. Elke keer als we samenkomen, mag je dan ook vrijwillig de muur verder aanvullen.

Stilaan naderden we al naar het einde van het eerste semester toe. Toch hadden we nog een paar activiteiten in petto. Er was namelijk nog een Sinterklaasactiviteit voorzien waarin twee teams streden tegen elkaar om zo het snoep van Sinterklaas in handen te krijgen.

De week hierop volgde nog een bijbelstudie en het jaar 2016 rondden we af met een kerstfeestje. We maakten het gezellig door een lekkere maaltijd. Ook stonden we even stil bij de geboorte van Jezus door het verhaal te lezen in de Bijbel. Daarnaast werd er ook de opdracht gegeven om complimenten toe te schrijven aan twee namen die je had getrokken van de groep. Zo eindigden we het jaar 2016 in een positieve noot.

Voor de stuurgroep was dit half jaar toch wel een aanpassing en dat vooral qua organisatie. Het was ook aftoetsen en ervaren wat het beste was en is voor de groep om te doen. We dachten na over maken van kringen, het meedelen van gebedspunten via whatsapp, de takenverdeling (verantwoordelijke voor het eten, communcatieverantwoordelijke, bordverantwoordelijke, kringcoördinator..) en nog een aantal noodzakelijkheden. Het is eigenlijk een proces en we zijn nog altijd zoekende hierin. Dit semester zullen we trachten om als stuurgroep meer samen te komen om zo het proces en het gebeuren binnen ichtus Hasselt efficiënter en beter te laten verlopen.

Wij kijken uit naar het nieuwe semester en verwachten het van de Here!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.