Ichtus Hasselt

Christelijke studentenvereniging

Nieuwsbrief augustus 2016

Een reactie plaatsen

Zo, hier zijn we dan weer na een half jaar verder! Graag wil ik samen met jullie terugblikken naar een super leuk tweede semester bij ichtus Hasselt.

Tijdens de examens in januari stonden de ichtusactiviteiten even stil. Toch konden we het ons permitteren om er eentje op te drinken in een gezellig cafeetje in Hasselt. Een oppepper tijdens de blok kan iedereen toch gebruiken, niet?

Begin februari zijn we er dan weer echt in gevlogen. Enkele bijbelstudies volgden met het thema ‘uitzending gemist’ centraal. Met dank aan Korneel en Jonas die deze studies wilden leiden. Al snel kwam het ichtusweekend eraan en hier namen ook aan aantal van onze groep deel. Dit werd als zeer fijn ervaren en zo leerden ze ook weer een stukje van christelijk Vlaanderen kennen, heerlijk toch!

Dit jaar mochten we ook twee meiden ontvangen van Ierland in onze ichtusgroep. Zij, Lucy en Olivia, studeerden in Hasselt voor een klein half jaar. Jammer genoeg hebben we ze maar één keer kunnen ontvangen, maar toch fijn om te weten dat er nog jeugd is buiten België die op zoek zijn naar de Here.

Hierna volgde dan het halftimeweekend van ichtus.

Het weekend daarop organiseerden we een tweedaagse met alleen ichtus Hasselt. We konden dit laten doorgaan in het gebouwtje van de kinderclub van Elisabeth haar moeder. En ja dit was zeker een topper! We deden het rustig aan en genoten van elkaars gezelschap en van het rijkelijk eten. Daarnaast hielden we ook een moment om tot God te komen en dat deden we door een preek te beluisteren van een Amerikaanse predikant. Hierna namen we de tijd om er met elkaar over te praten. Zelf heb ik dit ervaren als iets zeer waardevol en leerrijk. Je leert elkaar kennen, maar bovenal leer je God beter kennen en dat moeten we zeker blijven doen, zoeken naar de Here! We sloten de tweedaagse af met een wandeling en een ijsje aan Koersel kapelleke. We waren vastberaden dat hier een gevolg aan moest komen en dat zou er ook komen!

Hierna volgden nog enkele bijbelstudies die ook al eens doorgingen bij Korneel op kot.

En zo kwamen we al aan de paasactiviteit die doorging in het ichtuslokaal in de Bakkerslaan verzorgd door Korneel en Jonas. En ja, beetje teambuilding was hier zeker voor nodig!

Hierna volgde nog enkele bijbelstudies gegeven door Korneel, maar ook door Wouter Vanhoof die actief is in de werking van ichtus van Antwerpen. Hij gaf ons een studie over de doop wat ik zelf en de anderen heel erg boeiend vonden. Het hebben van een kleine ichtusgroep is dan ook echt een meerwaarde. Er ontstaan bijgevolg heel open en eerlijke gesprekken.

Samen met de groep reden we ook naar het levendige studentenstadje Leuven. Daar luisterden we naar het marcusdrama gebracht door de studenten van ichtus Leuven. Het was een heel aangrijpend gebeuren voor ieder in het publiek. Met andere woorden een mooie weergave van hoe het er in die tijd aan toe ging.

Wat zeker niet mocht ontbreken was de missionweek in mei en dat ging ook door in Leuven. De leden van ichtus Leuven en een paar van onze ichtusgroep hadden alles in het werk gezet om het Woord van God te verspreiden. Dit deden ze door studies te houden waar de deur wagenwijd open stond voor iedereen die het wilde horen. Ook werden er lunches voorzien in de straten van Leuven. Het zaad werd gestrooid en daar bleef het niet bij. Er bleven mensen met een honger naar het evangelie zitten en die werden goed opgevangen door de medewerkers van dit project. In het algemeen konden we zeggen dat God de missionweek gezegend heeft. Ook voor de leden van ichtus was het een hele verrijking en bemoediging.

Eerder hadden we al een paar gastspreker. Zo mocht Jos Phillipaerts het rijtje afmaken voor het afgelopen jaar. Hij sprak met ons over de bijbel en de rol van de wetenschap hierin. Jos is iemand die zich heel erg bezig houdt hiermee en we mochten een stukje proeven van zijn ideeën en zijn open houding hier tegenover. Voor de mensen in onze groep die veel te maken hebben met de wetenschap was het zeker een hele boeiende lezing.

Toch eindigt een fantastisch ichtusjaar ook weer. Maar dat deden we niet zomaar. We hielden een dessertenbuffet en genoten van elkaars gezelschap.

Ook daar hielden we het uiteindelijk niet bij. Als de herexamens gepasseerd waren, hield ichtus Hasselt nog een driedaagse op locatie in Koersel. Hier hielden we eerder nog een weekend in februari. We hadden het zeer naar ons zin met lekker eten en een uitstapje naar een kleine kinderboerderij in Heusden-Zolder. Ook maakten we tijd om na te denken over Gods woord en dat aan de hand van een videopreek. Dat was eentje uit een reeks van uit de kerk van Alive met als spreker Christoph, leadpastor daar. Heel erg leuk om dit te overdenken met leeftijdsgenoten en naar elkaar te luisteren.

Voila, ik mag wel zeggen namens heel de ichtusgroep dat we heel gezegend zijn het afgelopen jaar. Al waren we met niet zo veel, we mochten erg graven in het Woord. Het bracht ons dichter naar elkaar toe, maar ook vooral naar onze grote Vader.

We zijn heel erg benieuwd naar het jaar dat komen gaat. Tot nu toe ziet het er al erg goed uit. We hebben al een heel aantal mensen die de groep van ichtus Hasselt willen vervoegen en daar kunnen we alleen maar blij om zijn!

(zie media voor foto’s)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.