Ichtus Hasselt

Christelijke studentenvereniging

Nieuwsbrief januari 2016

Een reactie plaatsen

12190914_10207512072136632_3568763102723036542_n

En het eerste semester is alweer voorbij gevlogen!

Momenteel zijn nog paar studenten bezig met de examens en de andere hebben al meteen terug les, dus de drukte is weer begonnen. Maar we hebben een super geweldig eerste semester gehad!

We hebben verschillende Bijbelstudies gehad waar we toch wel wat hebben over nagedacht, gediscussieerd en bijgeleerd! Net zoals op het starweekend van Ichtus Vlaanderen. Het thema van het jaar is ‘Uitzending gemist’ en daar ging het op het weekend ook over. We konden kiezen uit verschillende workshops die over evangeliseren ging. Zo konden al studenten mee beginnen te denken aan de missionweek die in de eerste week van mei plaats vind. In Leuven gaan we dan een week lang verschillende acties doen waarbij wordt geëvangeliseerd.

Verschillende studenten hebben ook kennis gemaakt met een Proxy Station. Dat zijn 4 prenten waarbij vragen worden gesteld, zo wordt er een gesprek begonnen en op de laatste afbeelding word de link met het geloof wat gelegd. En zo waren er nog andere interessante workshops.

We hebben ook een lezing gehad van Christophe Pletschet (Lead Pastor van Alive Kerk) over waarom we eigenlijk evangeliseren. Hij heeft ons verteld dat wij evangeliseren omdat wij elkaar moeten lief hebben, want dat staat in de Bijbel. We willen God dienen en evangeliseren is ook dienen. Het was een gezellige, maar ook leerzame avond!

Ichtus Leuven had een Praise & Prayers georganiseerd en daar zijn we natuurlijk ook naar toe gegaan. Het was een avond vol aanbidding en een kort woord, iets waar we echt van hebben genoten! Onze batterij was weer volledig opgeladen.

Het eerste semester hebben we afgesloten met een kerstfeestje. Verschillende studenten hadden lekker gekookt en gebakken en zo hadden we een 3 gangenmenu op tafel gekregen.

God heeft ons een groot cadeau gegeven, dus we wouden ook aan elkaar denken en we hebben natuurlijk ook cadeautjes gekocht voor elkaar. Maar we hebben meer gedaan dan dat, want we vieren kerstmis voor een reden, Jezus zijn geboorte. En we hebben die avond er bewust bij stil gestaan, en omdat Jezus als een baby op aarde is gekomen, hebben we eens iets anders gedaan dan geschreven. We hebben getekend waarvoor we dankbaar zijn (sorry, ik ben een foto vergeten te trekken). En amai! Het waren tekening waarbij we wel stil werden, want vaak hebben we de tijd niet om stil te worden en dankbaar te zijn voor alles, en nu wel!

We hebben ook eindelijk een groepsfoto getrokken van een deel van de groep. Andere konden spijtig niet komen of ze hadden al examens.

Nu is het eind januari en begin februari beginnen we al terug met onze ichtusavonden. We hebben weer Bijbelstudies, lezingen en leuke ontspanningsavonden op programma staan. We gaan ook eens een Ichtusweekend houden voor Ichtus Hasselt alleen, lekker gezellig! Het halftimeweekend van Ichtus Vlaanderen staat ook al in de agenda!

Het zal dus weer een druk semester zijn met school, Ichtus en alle andere dingen, maar iedereen ziet ernaar uit!

IchtusHasselt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.