Ichtus Hasselt

Christelijke studentenvereniging

Ichtus Startweekend 2013

Een reactie plaatsen

voorEen stapje in de wereld…

Dat was het thema van het startweekend dit jaar. Het is een introductie van het jaarthema van Ichtus Vlaanderen: geloof in de wereld.

Zoals elk najaar komen studenten uit alle Ichtusgroepen samen om het Ichtusjaar werkelijk in te zetten. Ook dit jaar was elke Ichtusgroep vertegenwoordigd. Zo maak je niet alleen nieuwe vrienden, maar leer je ook meer over hoe andere Ichtusgroepen fungeren, en word je uitgenodigd op verschillende gemeenschappelijke activiteiten.

Dit weekend hebben we werkelijk een stapje in de wereld gezet. Nuja, eerder een stapje in Zedelgem, de gemeente waar het weekend doorging. We waren onderverdeeld in drie groepen: een groep ging helpen in het natuurgebied van Merkenveld, een andere groep in het natuurgebied van Doeveren en nog een andere groep ging helpen met klusjes bij mensen thuis. Het was werkelijk een leuke ervaring. Op deze manier konden we ons dienstbaar opstellen; een houding waar veel uit te leren valt.

Verder werd het weekend gevuld met lofprijs, een kringstudie, ochtendlectio, verschillende workshops, een film en bijhorende responsgroepen. Maar ook de ontspanningsfactor was zeker niet te missen dit weekend: een quiz, elke avond een bar (‘CafĂ© De Ichtus’) en een echt kampvuur.

Nieuw dit jaar was ‘de kapel’. Op de plaats waar het weekend doorging, stond een kapel tussen de herfstige bomen die hun bladeren al aan het verliezen waren. De bedoeling was dat we dit weekend een gebedsketting zouden vormen: elk uur van het weekend, beginnende vrijdagavond en eindigend zondagnamiddag, werd er gebeden in de kapel. Je kon je opgeven voor 1 uur. En jawel, ook ’s nachts werd er gebeden! Ik kan je verzekeren, dit was echt een fijne ervaring. Een uur lang, alleen, in stilte met God doorbrengen in een mooie kapel…

Een oproep aan alle studenten die niet mee waren: het is werkelijk de moeite! Je krijgt niet enkel enorm veel geestelijk voedsel, maar je leert nieuwe vrienden kennen, onderhoud oude contacten en leert zoveel bij over Ichtus. Daarom: houd het tweede weekend van maart al vrij, want dan is het Halftimeweekend! Tot dan?!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.